Asbestianalyysit materiaalinäytteistä alkaen 89€ + alv. Meiltä voit tilata myös näytteenoton tai tarvittaessa koko asbestikartoituksen. Ota yhteyttä niin saamme sovittua juuri sinun tarpeisiisi sopivan asbestitutkimuskokonaisuuden.

Huolettaako asbesti?

Enää sinun ei tarvitse murehtia turhaan: tilaa meiltä näytteenottopaketti, jonka avulla saat helposti ja edullisesti selvitettyä itse, sisältääkö esimerkiksi omakotitalosi materiaalit asbestia. Voit tilata meiltä myös näytteenoton.

Asbestikartoitus on säädetty laissa

Asbestitöihin liittyvä lainsäädäntö uudistui vuoden 2016 alussa. Uuden lainsäädännön mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen kuin purku- tai saneeraustöitä voidaan aloittaa.

Asbestikartoituksessa on paikallistettava:

  • purettavassa kohteessa oleva asbesti
  • selvitettävä asbestin määrä ja laatu
  • selvitettävä rakenteissa olevan asbestin ja sitä sisältävien materiaalien pölyävyys niitä käsiteltäessä ja purettaessa

Asbestia on käytetty laajasti erilaisissa rakennusmateriaaleissa erityisesti 1960 ja 1970 -luvuilla. Asbestipitoisia materiaaleja esiintyy rakennusten julkisivuissa, sisätilojen pintamateriaaleissa ja mahdollisesti myös rakenteiden sisällä. Yleisimpiä rakennusmateriaaleja, jotka voivat sisältää asbestia ovat mm. vesi- ja lämpöputkien putkieristeet, erillaisten laatoituksien kiinnitys- ja saumauslaastit, muovimatot ja muovitapetit, julkisivujen ja kattojen minerit-levyt, luja-levyt sekä tietyt maalit ja liimat.

Asbestin näytteenottopaketti

Ilmainen, kotitalouksille suunnattu näytteenottopakettimme sisältää: ohjeet näytteen ottamiseen, asbestianalyysin tilauslomakkeen, kaksi kappaletta suljettavia pusseja näytteen pakkaamiseen, yhden parin näytteenottoon soveltuvia kertakäyttökäsineitä sekä palautuskirjekuoren postimerkkeineen.

AT labra Oy – Asbestianalyysien asiantuntija

  • puolueeton asbestilaboratorio
  • perustettu syyskuussa 2016
  • tutkittu jo yli 4000 näytettä
  • joustava ja kattava palvelu
  • nopeat tutkimukset