Asbestianalyysi kotitalouksille

Epäilyttääkö asbesti? Lähetä meille näyte  tai tilaa näytteenottopaketti. Asbestinäytteen* tutkimuksen hinta on 81 €/näyte + alv.

 

Asbestianalyysit asiakkaan näytteistä

Teemme asbestianalyysit asiakkaan ottamista ja meille lähettämistä ilma- ja materiaalinäytteistä. Katso video tai lue ohjeet näytteen ottamisesta. Voit lähettää  näytteen meille postitse tai tuoda sen laboratoriollemme Turkuun. Ennen näytteen lähettämistä tee näytetilaus sähköisessä tilausjärjestelmässämme. Toimitamme sinulle näytteen tutkimustulokset sähköpostilla muutamassa päivässä.

Asbestianalyysin hinta on 81 €/näyte + alv.  *Labroc Oy on FINAS–akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T314, akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025. Pätevyysalue on nähtävissä verkkosivuilla www.finas.fi

Ilmanäytteen tilaus Materiaalinäytteen tilaus

Tilaa maksuton näytteenottopaketti

Voit tilata meiltä näytteenottopaketin ilman lisäkustannuksia lähettämällä meille sähköpostia. Lähetämme näytteenottopaketin postitse muutamassa päivässä.

Kotitalouksille suunnattu näytteenottopakettimme sisältää ohjeet näytteen ottamiseen, asbestianalyysin tilauslomakkeen, kaksi kappaletta suljettavia pusseja näytteen pakkaamiseen, yhden parin näytteenottoon soveltuvia kertakäyttökäsineitä sekä palautuskirjekuoren postimerkkeineen. 

Lähetä ottamasi näyte AT labraan näyteenottopaketin mukana tulleessa palautuskuoressa ja ohjeiden mukaisesti pakattuna. Voit myös tuoda näytteen suoraan laboratoriollemme Turkuun. 

Tilaa näytteenottopaketti

Asbestikartoituksesta on säädetty laissa

Lainsäädännön mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen kuin purku- tai saneeraustöitä voidaan aloittaa. Asbestikartoituksessa paikallistetaan kohteessa oleva asbesti, sen määrä ja laatu sekä rakenteissa oleva asbesti ja sen pölyävyys käsiteltäessä ja purettaessa. Yleisimpiä abestia sisältäviä rakennusmateriaaleja ovat vesi- ja lämpöputkien putkieristeet, erilaisten laatoituksien kiinnitys- ja saumauslaastit, muovimatot ja -tapetit, julkisivujen ja kattojen minerit-levyt, luja-levyt sekä tietyt maalit ja liimat.