Asbestianalyysi kotitalouksille

Epäilyttääkö asbesti? Tilaa heti näytteenottopaketti!

Näytteenottopaketin tilaus

Teemme asbestianalyysit asiakkaan ottamista ja meille lähettämistä näytteistä. Voit tilata meiltä näytteenottopaketin ilman lisäkustannuksia täyttämällä sähköisen tilauslomakkeen. Lähetämme näytteenottopaketin postitse muutamassa päivässä.

Kotitalouksille suunnattu näytteenottopakettimme sisältää ohjeet näytteen ottamiseen, asbestianalyysin tilauslomakkeen, kaksi kappaletta suljettavia pusseja näytteen pakkaamiseen, yhden parin näytteenottoon soveltuvia kertakäyttökäsineitä sekä palautuskirjekuoren postimerkkeineen. 

Ilmanäytteen tilaus Materiaalinäytteen tilaus

Toimintaohjeet näytteen ottaamiseen

Ota näyte ohjevideolla kuvatulla tavalla. Kannattaa vilkaista myös yksityiskohtaiset ohjeet.

Lähetä näyte AT labraan näyteenottopaketin mukana tulleessa palautuskuoressa ja ohjeiden mukaisesti pakattuna tai voit tuodan näytteen myös suoraan laboratoriollemme Turkuun. 

Toimitamme sinulle näytteen tutkimustulokset sähköpostilla muutamassa päivässä.

Ota yhteyttä

Asbestikartoituksesta on säädetty laissa

Lainsäädännön mukaan kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa kohteissa tulee tehdä asbestikartoitus ennen kuin purku- tai saneeraustöitä voidaan aloittaa. Asbestikartoituksessa paikallistetaan kohteessa oleva asbesti, sen määrä ja laatu sekä rakenteissa oleva asbesti ja sen pölyävyys käsiteltäessä ja purettaessa. Yleisimpiä abestia sisältäviä rakennusmateriaaleja ovat vesi- ja lämpöputkien putkieristeet, erilaisten laatoituksien kiinnitys- ja saumauslaastit, muovimatot ja -tapetit, julkisivujen ja kattojen minerit-levyt, luja-levyt sekä tietyt maalit ja liimat.